Veel mensen hebben aan het begin van het jaar goede voornemens. Ikzelf heb daar eigenlijk niet zoveel mee. Want het maakt niet uit wanneer je een voornemen hebt. Maar dit jaar had ik mijzelf wel iets voorgenomen. Namelijk uit gaan zoeken hoe ik het thema ‘doorstroom’ verder uit kon werken. Binnen HR spreken we namelijk vaak over instroom, doorstroom en uitstroom. En zoals je misschien wel kunt raden, is het thema doorstroom heel erg breed.

Uitzoeken of en waar ik mij verder in wil specialiseren dat stond centraal. Een paar maanden later merkte ik, dat ik eigenlijk nog niks had ondernomen. Zoals de meeste wellicht weten combineer ik mijn bedrijf sinds vorig jaar ook met een baan in loondienst. Die combinatie zorgde ervoor dat ik qua werk een goed gevulde agenda had, waardoor mijn voornemen naar de achtergrond verdween. Maar een tijdje geleden kreeg ik een spiegel voorgehouden en begon het weer te kriebelen om nou eens goed na te gaan denken over welke kant ik op wil met mijn loopbaan.

Met een beetje hulp van mijn coach, kwam ik tot de conclusie dat ik meer ruimte in mijn agenda en in mijn hoofd moet krijgen. Ruimte om na te denken over wat ik wil, maar ook ruimte om gepaste actie te ondernemen, zoals bijvoorbeeld het volgen van een studie.

Die ruimte komt er niet als ik alle ballen in de lucht wil houden. Daarom heb ik besloten om binnen HR Support van Ham een sabbatical in te lassen.

Ik heb er zin in om deze weg in te slaan en te ontdekken waar mogelijkheden voor ontwikkeling en groei zitten en ik kijk ook uit naar waar deze weg mij naar toe gaat leiden.