De blog van vorige maand ging over het kiezen voor een HR-professional. In deze blog ga ik verder in op het inhuren van de HR-professional en dus het hebben van een externe HR-partner.

Vaak wordt er gezegd ‘ik wens je veel personeel’. Daarmee wensen de meeste mensen je succes met het personeel. Want hoe meer mensen je in dienst hebt hoe meer ‘problemen’. Maar net als in zoveel situaties staat kennis gelijk aan succes. Door de juiste kennis in huis te halen, levert personeel in dienst hebben een stuk minder ‘problemen’ op.

Naast kennis in huis halen door middel van het inhuren van een externe HR- partner zijn er nog meer voordelen:

  • In te schakelen naar gelang je behoefte;
  • Adviseert je op het gebied van wet- en regelgeving en eventuele veranderingen;
  • Neemt je werk uit handen, zodat je weer de focus kunt leggen op andere dingen binnen je bedrijf;
  • Kan je helpen met het verhogen van de prestaties en tevredenheid van je medewerkers;
  • Helpt je indirect met het verhogen van je productie;
  • Minder verloop van personeel.

Misschien zie jij als werkgever/leidinggevende sommige vraagstukken omtrent personeel als een probleem. Voor mij als HR-partner geldt dat niet. Ik kan op dat moment mijn ‘gereedschapskist’ erbij pakken en één of meer tools inzetten om jou te helpen. En een goede HR-partner zet niet alleen zijn of haar eigen kennis en kunde in, maar zij hebben ook een eigen netwerk met partners. Daardoor kunnen zij je ook helpen en begeleiden op het moment, dat jouw vraagstuk breder is als alleen op HRM-gebied. Heel handig, want vaak begint de vraag of probleem op een bepaald gebied, maar blijkt het zogenaamde antwoord veel breder dan in eerste instantie verwacht wordt.

Kortom: Een externe HR-partner helpt je met het bouwen aan een gezond personeelsbestand, wat ervoor kan zorgen, dat jij meer focus hebt en zo je bedrijf kan laten groeien en dus ook meer omzet kan gaan maken.